تمامی افراد خوش سلیقه به تأثیر به سزای مبلمان در دکوراسیون و چیدمان فضا معتقد می باشند . از آن جایی که مبلمان بخش عمده ای از محیط منزل و کار را به خود اختصاص می دهد ، لذا نحوه چیدن مبلمان بدون شک به اندازه ظاهر آن ، در حفظ زیبایی محیط مؤثر است . علاوه بر این چیدمان بهینه ی مبلمان سبب می گردد تا از فضای مورد نظر به اندازه ی کافی بهره ببرید ؛ این مورد خصوصاً جهت ساختمان های کوچک این روز ها امری ضروری می باشد . در ادامه با ما همراه باشید تا نکاتی ناب و کارا در خصوص چیدمان مبلمان فرا بگیرید .
نکته 1 – کاربرد اتاق را در نظر بگیرید
در ابتدا می بایست تعیین کنید چه تعداد قرار است از این اتاق استفاده کنند و این افراد به چه دلیلی در این اتاق دور یکدیگر جمع می شوند . پاسخ شما به این سؤال شکل کلی چیدمان را می تواند تعیین کند . به طور مثال اگر فضای شما مربوط به یک اتاق انتظار باشد ، لذا نیازی نیست که افراد حتماً روبه روی یکدیگر قرار بگیرند ! در مثالی دیگر اگر فضای شما صمیمی باشد ، به طور مثال اتاق پذیرایی در منزل ، لذا بهتر است مبلمان روبه روی یکدیگر و حالتی گرد چیدمان یابند .
نکته 2 – تعیین نقطه ی کانونی فضا
منظور از نقطه ی کانونی ، مهم ترین و محوری ترین نقطه ی فضا می باشد . به طور مثال تلویزیون ، درب ورودی ، بوفه ، بخاری ، شومینه و یا پنجره ی رو به یک منظره ی زیبا می تواند نقطه ی کانونی باشد . بدیهی است در اکثر منازل ، تلویزیون نقطه ی مرکزی اتاق پذیرایی می باشد . البته در چیدمان توجه به یک نکته بسیار ضروری است و این که چگونگی نقطه مرکزی را نیز در نظر بگیرید . به طور مثال چنانچه نقطه ی کانونی تلویزیون باشد باید فواصل استاندارد تا آن جهت محافظت از چشم و یا اگر نقطه ی مرکزی شومینه یا بخاری است ، باید گرمایش ناشی از آن را در نظر بگیرید .
نکته 3 – ایجاد تنوع
تا حد امکان از قرار دادن مبل های هم اندازه در کنار یکدیگر خود داری کنید . به بیان دیگر در قرار دادن مبل ها تنوع کافی ایجاد کرده و به طور مثال یک مبل بزرگ را در برابر یک مبل کوچک و متوسط قرار دهید .
نکته 4 – فضای صمیمی یا رسمی
چنانچه قصد ایجاد فضایی صمیمی و غیر رسمی دارید بهتر است از ترکیب نا متقارن استفاده کنید و به طور عکس چیدمان متقارن مناسب فضای رسمی مانند اتاق کار می باشد .
نکته 5 – فاصله مبل ها از یکدیگر
فاصله ی مبل ها از یکدیگر از یک سو به اندازه ی اتاق و از سوی دیگر به چگونگی ارتباط میان افراد بستگی دارد ؛ لذا اندازه ی مبل ها را به حدی زیاد نکنید که افراد در صحبت با یکدیگر دچار مشکل شوند و از سوی دیگر آنقدر نزدیک نکنید که افراد احساس ناراحتی کنند .
نکته 6 – تقابل منحنی و خط راست
همیشه تقابل و تطابق منحنی و خط صاف امری چشم نواز می باشد . لذا اگر مبلتان صاف و تخت است از چیدمان منحنی و به طور عکس ، چنانچه مبلتان انحنا دارد ، به گونه ای چیدمان کنید که زاویه دار به چشم بیاید.
نکته 7 – راحتی در استفاده
بدون شک یک چیدمان زیبا اما غیر قابل دسترس به هیچ وجه ارزش ندارد . فواصل مبل تا میز های رو به روی آن را همیشه به نحوی انتخاب کنید که نشستن بر روی آن ها برای افراد ایجاد مزاحمت نکند . همچنین برخی مواقع لازم است که افراد از پشت مبل حرکت کنند و یا مبل را برای نشستن کمی به عقب ببرند ، که در این صورت حتماً می بایست فضای کافی در پشت آن در نظر گرفت .
نکته 8 – سقف و سقف کاذب
یکی از نقاطی که کمتر به آن توجه می شود سقف کاذب منزل شما است شاید بگویید سقف کاذب که مبلمان ندارد در حالی که در اشتباه هستید ! تزئینات سقفی همچون لوستر ، لامپ ، نورمخفی و.. کم نیستند که می توانید با یک متخصص در این باره صحبت نمایید.