تمامی افراد خوش سلیقه باور دارند که دکور اتاق کودک چه تأثیر به سزایی در پرورش خلاقیت و رشد ذهنی آن ها دارد . لذا والدین و طراحان دکوراسیون داخلی و سقف کاذب باید دکور اتاق کودک را طوری طراحی کنند ، تا علاوه بر ایجاد شور و نشاط در کودک باعث پرورش استعداد ها و بروز خلاقیت در آن ها شود.

والدین همواره به دنبال آن هستند تا فرزندانشان همواره در آرامش باشند پس ایجاد یک دکور و سقف کاذب خوب برای آن ها کمک به سزایی در ایجاد آرامش در کودکان می کند .

دکوراسیون اتاق کودک

در زیر نکاتی کلیدی وکاربردی برای طراحی دکور داخلی و سقف کاذب اتاق کودک آورده شده است که خواندن آن را به والدین خوش سلیقه و هم چنین طراحان دکوراسیون داخلی توصیه می کنیم :

 

نکته ی 1 –  حریم خصوصی کودک

منظور از حریم خصوصی کودک یک گوشه دنج از منزل و یا یک اتاق شخصی برای بازی کردن کودک ، خواب ، نقاشی کردن ، کتاب خواندن و  …. می باشد .

نکته ی 2 –  توجه به خواسته ها و علائق کودک

برای دکور اتاق کودکان همواره باید به سلیقه و خواسته های آن ها توجه داشت و توجه به این نکته ضروری می باشد که سلیقه کودکان با افراد بزرگسال کاملا متفاوت می باشد پس بهتر است  برای دکور دیوار ها ، کف اتاق ، سقف کاذب و وسایل اتاق به خواسته های کودک توجه کنیم .

البته توجه به این نکته ضروری است که سن کودک در طراحی و دکور اتاق بسیار مؤثر است و مسلما چیدمان اتاق کودک خردسال با یک نوجوان کاملا متفاوت است .

نکته ی 3 – دنیای کودکان یک سقف کاذب متفاوت

ما همه باور داریم که دنیای کودکان با دنیای بزرگسالان متفاوت می باشد و دنیای آن ها یک دنیای شاد و پر از هیجان و شور و نشاط می باشد ، بنابراین انتخاب وسائلی که مورد پسند بزرگسالان است برای کودکان شاید دلچسب نباشد زیرا برای آن ها سخت است که بخواهند در محیطی بازی کنند که دیوار و سقف کاذب دارای طرح و رنگی یکنواخت و کسل کننده دارد.

همان گونه که قبلا ذکر شد انتخاب و طراحی دکور و سقف کاذب اتاق کودک نقش به سزایی در ایجاد رشد و خلاقیت ذهنی آن ها دارد ، پس باید توجه داشت که اتاق کودک را متناسب با روحیه آن ها چیدمان کنیم نه متناسب با خواست و سلیقه خودمان.

نکته ی 4 –  اسباب و اثاثیه اتاق کودک

اسباب و وسائل اتاق کودک نقش بزرگی را در طراحی دکور داخلی اتاق کودک ایفا می کند ، زیرا واسائل اتاق کودک علاوه بر ایجاد سرگرمی در کودکان باید ایمن و بی خطر هم باشند .

قفسه های کتاب ، کمد ، مبلمان ، تخت خواب ، کف پوش ، اسباب بازی ها ، پرده و ….. باید متناسب با نیاز کودک باشند و برای کودک خسته کننده نباشد چون شخصیت کودک در این فضا شکل می گیرد ، پس باید این وسائل در کودک ایجاد هیجان و هم چنین خلاقیت های ذهنی بکند .

نکته ی 5 –  طراحی داخلی و سقف کاذب اتاق کودک

کودکان همواره از سادگی اتاق و وسائل لذت می برند ، برای آن ها مهم نیست که وسائل و وکور اتاقشان لوکس و تجملاتی گران قیمت باشد .

لذت بردن کودک از وسائل ، سرگرم شدن با اسباب و و سائل و ایمن بودن آن از نکاتی است که قابل توجه کودک می باشد ، پس والدین عزیز به این نکته توجه داشته باشند که گران قیمت بودن دکور داخلی و سقف کاذب کناف آن اتاق دلیلی بر لذت بردن کودک از آن نیست.

نکته ی 6 –  شخصیت دادن به کودکان و طراحی اتاق کودک

شکل دان به اتاق کودک یا همان دکور زدن نقش زیادی در شکل گیری شخصیت وی دارد . والدین باید وسائلی را انتخاب کنند که علاوه بر کاربردی بودن و راحتی و جذابیت آن برای کودک باعث ایجاد شخصیت در آن ها نیز شود .

دکور اتاق کودک باید با نیاز های کودک هماهنگی داشته و باعث ارضای آن ها نیز بشود به علاوه محرک خلاقیت های کودک یا نوجوان و متناسب با اقتصاد و بودجه خانواده نیز باشد .

طراحی اتاق کودک خردسال با نوجوان متفاوت است چون شکل گیری شخصیت یک کودک خردسال متفاوت از شکل گیری شخصیت یک نوجوان است و به همان نسبت نیاز های آن ها نیز فرق می کند .

به طور مثال برای نوجوانی که پرخاش گر است ایجاد یک محیط آرام با رنگ سبز که خود نیز آرام بخش است کمک به سزایی برای بهتر شکل گیری شخصیت وی و همچنین تضمین آینده اش می کند ، و بر عکس مثلا اگر کودک منزوی یا خجالتی است به کار بردن رنگ قرمز در طراحی دکور اتاق و سقف کاذب باعث ایجاد شور و نشاط و انرژی در کودک می شود .

و نکته قابل توجه این است که وسائل اتاق کودک صرفا یک کاربرد برای آن ها ندارد به طور مثال تخت خواب برای افراد بزرگسال وسیله ای برای استراحت و خوابیدن است اما کودک بر روی آن بازی می کند ، می پرد ، نقاشی می کشد و …. بنابراین والدین باید از حساسیت های خود در این خصوص کم کنند تا کودک آزادانه و به طور خود مختار از این وسائل استفاده کنند تا هم شخصیت آن ها در این فضا شکل بگیرد و هم خلاقیت های آن ها رشد یابد .