این نوع سقف ها به اسکلت ساختمان متصل می شوند و بار آنها بر روی سازه اصلی ساختمان می باشد. به این شکل یک فضای خالی بین سقف ذکر شده و بخش زیرین سازه اصلی ایجاد می شود. چنین سقفهایی را می توانند صاف و یا به هر شکل دیگری بسازند. باید سقف های کاذب را با استفاده از مصالح سبک بسازند و در قالب بندی انها بسیار دقت بشود تا به شکلی مناسب به کلافبندی و یا اسکلت ساختمان متصل بشوند که در اثر ضربات ناشی از زمین لرزه به دیوارهای مجاور خسارتی وارد نشود.
همینطور یکی از رشته های معماری داخلی ساختمان می باشد که به منظور پوشش دادن سقف اصلی و یا زیر سقف کاربرد دارد. اطلاعات زیادی از گذشته این رشته موجود نیست. اینکه اولین کسانی که سقف های کاذب را مورد استفاده قرار دادند تا چه حد از کاربرهای متفاوتی که دارد مطلع بودند معلوم نیست اما چیزی که مشخص می باشد اینست که سقف کاذب تونسته در مدت کوتاهی در صنعت ساختمان جای خود را پیدا نماید. در سالهای 1365 سقفهای کاذب اولیه که در قطعاتی پلاستیکی ساخته شده بودن در سقفهای کامپوزیت کرمیت مورد استفاده قرار گرفتند. به علت قیمت بالای مصالح و همچنین نچسبیدن آنها به خاک و گچ و همینطور خزش استفاده آن را مقید نمود. از طرفی دیگر تولید انواع ورق گالوانیزه به شکل رابیتس در فرمهای متفاوت و تولید شدن ورق گالوانیزه در ایران ما را به سوی استفاده کردن از این محصول کشاند. سقفهای کاذب را می توان بصورتهای زیادی نصب کرد از قبیل چوبی ،گچی ،پی وی سی ،فلزهای رنگی ،شیشه ،آهن ،فلزهای فلزی با روکش ،آلومینیوم ، کامپوزیت و …. که در هر یک از این صورت ها می توان آنها را به شکل واحدی و یا به همراه هم اجراء کرد.
یکی از ویژگی های این رشته ساختمانی این است که می تواند این دغدغه را از بین ببرد که چگونه عوامل زیر سقف را بپوشانیم و مخفی کنیم. در مواردی زیادی سقف کاذب قادر است که قابلیت خود را نمایش دهد از قبیل: آکوستیک نمودن ،عبور دادن تاسیسات ،دکوراتیو ،سبک نمودن ساختمان در برجها ،هدایت کردن رطوبت و مانع از تلف شدن دما ،ایجاد نورپردازی متناسب با محیط زندگی و کار و…… مهمترین کاربردی که سقف های کاذب دارند پوشش است بعد از آن دکوراتیو ،رنگ آمیزی و همینطور ایجاد نورپردازی مناسب.
پا به پای رشتهای متفاوت ساختمان و صنایع مختلف سقف کاذب رشد و پیشرفت کرده است. سقف کاذب جزء صنایع فلز و همچنین ساخت و ساز که کاربرد آنها در ساختمان است می باشد. در صنعت نوین ساختمان این رشته به نحو احسن به خدمت گرفته شده است. همچنین به صرفه می باشد که تولید آن را به صورت انبوه رساند که این مسئله به خودی خود دارای اهمیت زیادی برای مهدسان ساختمانی می باشد. افرادی که در زمینه طراحی سقفهای کاذب فعالیت دارند نیز آشنایی با انعطاف پذیری متریال سقفهای کاذب دارند. این طراحان اطلاع کاملی از شکلهای مختلف محصولات دارند و این اطلاعات به آنها در طراحی نقشه های بهتر کمک می نماید. این نقشه ها بعد از اجرا نیز زیبایی که روی کاغذ داشته اند را حفظ می کنند.
طراحانی که در رشته های صنعت ساختمان فعالیت دارند باید به تخصص های ویژه و همچنین نوع و ساختار سازه ها آشنایی کامل داشته باشند علاوه براین باید بطور کامل تمامی مدل های سقف های کاذب را بشناسند تا بتوانند زمانیکه در حال اجرای طرح بصورت عملی هستند و یا حتی زمان طراحی نقشه اولیه براحتی از آن ها استفاده کنند. برای انتخاب یکی از مدل ها سقف کاذب مختلف با به شرایط مانند میزان هزینه, طرح محیط, آب و هوا, درجه حرارت, نور محیط و … توجه داشت.
یکی از مسائلی که بیشتر سازندگان سقف های کاذب به آن توجه می کنند قابلیت نصب ساده و سریع می باشد و خیلی از سازندگان در این موضوع با یکدیگر رقابت دارند. کسانی که در کار طراحی این سقف ها هستند به این نکات توجه می کنند و علاوه براین نکات به مواردی که صاحب کار به آن ها اشاره دارد نیز توجه می کنند تا در نهایت سقف هایی را طراحی کنند که علاوه براینکه از نظر موارد استاندارد, کامل باشد بتواند صاحب کار را نیز راضی نگاه دارد. برای نمونه اگر قرار باشد که آن سقف ها برای شرکت های تاسیساتی طراحی شود بهتر است که سبک, تهویه مناسب, گوشه های متناسب, توانایی نصب آسان, موجود در اندازه های مختلف باشد. مشاوره میان سازنده و معماران می تواند بسیار سازنده باشد.
فواید کار با سقف کاذب :
1- توانایی بکارگیری عایق حرارتی در سقف و درز بندی بسیار کامل و دقیق برای جلوگیری از تبادل دما
2- استفاده از سقف های کاذب می تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود.
3- جلوگیری از تبادل هوای درون محیط با محیط بیرونی
4- کاهش فضای اشغال شده و جلوگیری از مصرف بیهوده انرژی
دلایلی که استفاده از سقف کاذب را توجیه می کند:
1- کاهش فضای مصرفی و قابلیت ایجاد سقف کوتاه تر
2- دوام و زبایی بالا سقف های P.V.C
3- ایجاد روکش برای زیر سقف
4- توانایی ایجاد محیطی برای قرار گرفتن وسایل و تجهیزات مختلف
5- عایق صدا و دما
نصب سقف کاذب:
برای نگاه داشتم این سقف ها باید از گیره های عمودی فلزی, روکش هایی که در زیر قرار می گیرند که ممکن است از موادی مانند کچ اندود و رابیتس و یا لمبه چوبی تهیه شده باشد و همچنین پروفایل های اصلی و فرعی که بصورت افقی بکار می روند تشکیل می شوند.
گیره ها باید به هر شکلی برای نمونه با استفاده از یا طاق ضربی وخرپا به سازه فلزی بالای سقف متصل کرد. اگر هم سقف بتن ریزی شده است باید قبل از بتن ریزی مکان های نصب گیره ها مشخص شده باشند و در غیر اینصورت می توان از چکش های فشنگی بهره برد. اگر از این چکش ها استفاده می کنید باید حتما عملکرد فشنگ ها توسط گروه نظارتی تایید شود.
- 1. آویزهایی که در زمان درستی پیشبینی شدند.
جهت آویزهای قائم قادر هستیم که مصالح زیر را بکار بندیم:
_آرماتور یا همان میلگرد فولادی با قطری حداقل 6 میلی متر
_تسمهای فولادی ضد زنگ که دارای سطح مقطعی با حداقل 10 میلی متر مربع و ضخامتی حداقل 5.1 میلی متر می باشند.
_سیم های فولادی گالوانیزه با قری حداقل 1.3 میلی متر
_در صورتی که از آویزهای دیگر فلزی به غصر از آویزهایی که در بالا ذکر کردیم استفاده می کنید باید این اویزهای از نظر ضد زنگ بودن و مقاوت مانند موارد ذکر شده در الا باشند
مقدار آویزهای قائم برای هر مترمربع و همچنین فاصله ای که باید از یکدیگر داشته باشند بستگی به پوششی که سقف کاذب دارد و همینطور قابلیتی که در تغییر شکل و تحمل دارا می باشند. با توجه به نوع سقف تعداد آویزها مشخص می شود. تا آنجایی که امکان دارد باید آویزها را با فاصله ای مساوی از یکدیگر و همچنین صاف و شاقولی قرار داد. برای اینکه بخواهیم آویزها را به اسکلت فلزی و یا سقف آویزان کنیم باید از جوش و یا پیچ و مهره استفاده کرد. به غیر از این دو راه اگر بخواهیم روش دیگری را برای اتصال استفاده کنیم حتما باید آن را به تایید دستگاه های نظارتی برسانیم. در صورتی که روش جوش کاری را بکار ببندیم باید محل جوش شده را با استفاده از ضد زنگ بپوشانیم.
در صورتی که شقف دارای اسکلت چوبی باشد آویزهای قائم را توسط قلاب یا پیچ متصل می کنند. حداقل باید قلاب و یا پیچ را به اندازه 50 میلی متر در چوب فرو کرد. نباید توسط چکش پیچها را درون چوب وارد کرد.
- 2. آویزهایی که آنها را بعد از ساخت سقف بتن فولادی توسط مفتول و یا اتصالات فلزی به سقف وصل می شوند.
در مورد گیره و آویز ها باید به نکته ها زیر توجه داشت:
_ بعد از متصب کردن آویزها باید همه اتصال ها بررسی شوند تا مطمعن شوید که در آینده دچار مشکل نمی شوید.
_ نباید وزنی را که سقف ها ساخته شده با بتن آرمه بیشتر از وزن از پیش در نظر گرفته شده باشد.
_ در ادامه می توانید با کمترین تعداد آویزها قابل استفاده در سقف ها کاذب متناسب با طرح و نقشه آشنا شوید.
_ استحکام و مقاومت حداقل سی مگاپاسکال و همچنین قطر حداقل 1 میلیمتری برای یک بتن بیست و هشت روزه واجب می باشد.
_ آویز هایی که قرار است مورد استفاده قرار گیرند باید دست کم تا بیست پنج میلیمتر در بتن فرو رود, همچنین قطر آن ها نباید کمتر از4.3 باشد.
_ در رابطه با چکش فشنگی نیز بهتر است قبل از هرگونه اقدامی برای اصال گیره ها بوسیله آن ها, دفترچه راهنمای آن ها را مطالعه کنید و ببینید برای این کار مناسب هستند یا خیر. به این نکته نیز توجه کنید که به هیچ عنوان نباید فشنگ یک چکش برای چکشی دیگر بکار ببرید.
_ نصب گیره ها در بخش های جانبی و با فاصله دست کم 12 سانتیمتری از گوشه زیرین تیرک, واجب می باشد.
_ نباید فشنگ ها چکش فشنگی را در حفره ها فرستاده شوند.
_ بهتر است برای چلوگیری از وارد شدن آسیب به افرادی که در محیط قرار دارند بهتر است از افراد مسئول و کسانی که دارای وسایل ایمنی هستند کمک بگیرید تا درصورت پرتاب و کمانه کردن فشنگ ها به آن ها آسیبی نرسد.
_ نوع چکش فشنگی و نکات اعمال شده توسط گروه ناظر, میزان افصله از گوشه ها قطعه ها بتنی را مشخص می کنند.
_ نباید کسانی که از چکش فشنگی استفاده می کنند دچار کوررنگی باشند چون نوع این فشنگ ها براساس رنگشان مشخص می شوند.
_ این نوع چکش ها نباید توسط افراد زیر 18 سال مورد استفاده قرار گیرد.
_ چکش فشنگی را باید عمود بر سطح مورد نظر نگاه دارید.
- 3. پروفیلهای افقی ،فرعی و اصلی
با توجه به اینکه از چه مصالحی پروفیلهای اصلی و یا فرعی را می سازند دو شکل متفاوت مشخص می شود.
الف. در صورتی که پروفیلهای فرعی و یا اصلی از فولاد گالوانیزه و یا فولاد ساخته شده باشد:
1.سطح مقطعی که پروفیلها باید داشته باشند توسط دستگاه نظارتی مشخص می شود ،اما کمترین مقاوت آنها نباید برای پروفیلهای اصلی و همچنین فرعی به ترتیب از مقاومت آراماتورهایی با قطر 10 و 6 میلی متر پایینتر باشد.
2.در محلی که سقف کاذب به دیوار برخورد می کند سعی کنید که از یک عدد نبشی با اندازه 2*20*20 استفاده نمایید.
ب.در صورتی که پروفیلهای فرعی و یا اصلی از جنس ،چوب آلومینیوم یا دیگر مصالح باشند:
1.اگر در پروفیلهای فرعی یا اصلی در عوض استفاده از فولاد از چهارتراش چوبی بهره گیری بشود ،برای این چوب باید از چوب نراد خارجی یا همان روسی و مشابه آن استفاده شود. به ترتیب ابعاد قعطعات چوب که برای پروفیلهای اصلی و فرعی استفاده می شود به این ترتیب است 6*4 و 4*4.
2.برای استفاده کردن از آلومینیوم و یا دیگر مصالح اندازه های پروفیل به محاسبه های انجام شده بستگی دارد ،اما به هر صورت نباید مقاومت پروفیلهای فرعی و اصلی از هر نظر از میلگردهای فولادی 10 و 6 کمتر باشد.
3.به علاوه نکات بالا سقفهای کاذب در برابر نیروهای جانبی باید مقاوم باشند و در صورتی که تاسیسات حرارتی مانند لوله و یا کانال از زیر سقف اصلی عبور کند (فاصله بین سقف اصلی و همچنین سقف کاذب) ایجاد کردن درز انبساط در کنارهای سقف برای ایجاد نمود مکان جهت تغییر مکانهای حرارتی که یک امر ضروری می باشد. در صورت ایجاد کردن دریچه بازدید برای سقف کاذب باید این دریچه با دقت زیاد و در مکانی مناسب ایجاد بشود.
4. پوشش زیر سقفهای کاذب
الف. در مکانهایی که از ملات سیمان استفاده می شود توصیه می شود که رابیتس فولاد سیاه استفاده بوشد و درصورت استفاده از ملات گچ توصیه می شود که از رابیتس گالوانیزه استفاده شود. باید رابیتس را در فاصله های مشخص توسط مفتول مناسب به آهن بست ،بصورتی که در سطح تمام شده هیچ فرورفتگی و بیرون زدگی به چشم نیاید. در صورت استفاده کردن از رابیتس با نمره 2 فاصله پروفیلهای اصلی از یکدیگر باید حداکثر 35 سانتیمتر و اگر از رابیتس با نمره 3 استفاده شود فاصله باید حداکثر 50 سانتیمتر باشد. می توانید از تکه سیم مفتولی که آن را دولایه کرده اید و قطر آن دست کم 0/7 میلیمتر می باشد برای اتصال دادن پروفیل ها فرعی و افقی با پروفیل ها اصلی و همچنین وصل کردن رابیتس به پروفیل ها فرعی استفاده کنید.حتما به نکات قبلی ذکر شده, توجه کنید. باید در هر یک متر مکعب 3 آویز عمودی نصب شوید.
ب. تمامی نکاتی را که درباره رابیتس ذکر کردیم از پروفیلهای اصلی و یا فرعی افقی ،آویزها ،ابعاد حداقلی و فاصله ها درباره کانتکس هم صدق می کنند. در صورتی که در نقشهای اجرایی جهت مانع شدن از آسیب رسانی موریانه و یا دیگر حشرات مزاحم بر کانتکس روش خاصی در نظر نگرفته شده باشد ،در چنین حالتی بر روی حصیر کانتکس باید دو غاب آهک یا گچ ریخته بشود ،به شکلی که این دو غاب تمامی سطح را بپوشانند و روی کانتکس قشر نازکی تشکیل بدهند.
پ. لمبه آلومینیوم: در چنین پوششی به ترتیب زیر مراحل کار انجام می شود:
1. در ارتفاع سقف کاذب به دیوارهای اصلی پروفیلهای ناودانی آلومینیومی وصل میشوند.
2. تسمه های آویز با جنس فولاد گالوانیزه را به سقف وصل می کنند. در امتداد ورقهای لمبه فاصله این آویزها حداکثر 120 سانتیمتر و بر ورقهای ذکر شده در جهت عمودی 135 سانتیمتر هستند. هر یک از تسمه ها به یم بست متصل می باشند که قابل تنظیم هستند.
3. به تمسه ها ،پروفیلهای ناودانی گالوانیزه را متصل می کنند. فاصله ای که این پروفیلها باید از هم داشته باشند حداکثر 120سانتیمتر و همچنین فاصله پروفیل اول با دیوار نباید از 30سانتیمتر بیشتر باشد.
4. قطعه های لمبه آلومینیوم را به شکلی به دیوار متصل می کنند که یک سر آن به درون ناودانی چسبیده به دیوار و سر دیگرش به ناودانی وصل شده به آویز قرار بگیرد.
5. نکاتی را که در 1و2و3 ذکر کردیم را باید درباره این پوشش رعایت کنیم.
ت. در زیر اشاره ای کوتاه به نکات مربوط به لمبه چوبی اجرای کار شده است.
1- باید لمبه های چوبی را با میخ و چسب به چهارتراشها متصل کنید البته تنها برای لمبه هایی که از پیش آن ها را آماده کنید.
2- برای تهیه بخش های باربر اصلی باید از پروفیل هایی از جنس فولاد و یا حتی چهارتراش و برای بخش های باربر اصلی و افقی را باید از چوب استفاده کرد و سپس آن ها را به آویز متصل کنید.
3- پیش از اینکه کار لمبه کوبی را شروع کنید می بایست دور سقف را کلاف کشی کنید این کار را باید بوسیله چهارتراش انجام دهید.
باید توجه داشته باشید که لمبه ها را بهتر است بگونه ای آماده کنید که علاوه بر اینکه زبانه و فاق داخل یکدیگر قرار گیرند, چفت ها نیز مشخص شوند, این کار را می توانید بوسیله ماشین لمبه زنی انجام دهید. در هر متر مربع دست کم باید 3 گیره وجود داشته باشد, درضمن توجه به نکات ذکر شده قبلی واجب می باشد.
برای اینکه در زمان هایی که عمل انقباض انجام می شود, درزها در شکل نامناسبی قرار نگیرند باید از چفت استفاده نمود.
ث. قطعات گچی پیش ساخته
در ابتدا باید کنار دیوار در ارتفاع مشخص شده جهت سقف کاذب نبشیهای آلومینیومی را متصل کنیم و بعد از نصب کردن سیمهای گالوانیزه آویز به سقف و نصب قطعه های سپری آلومینومی قطعه های گچی پیش ساخته را داخل آن قرار بدهید. اندازه های سیمها و سپری برابر با نقشه کارخانه سازنده و همینطور مورد تایید دستگاه نظارتی می باشد. در یک مترمربع حداقل تعداد آویزها 3 عدد می باشد و همچنین نکاتی که در موارد 1،2،3 یاد شده اند باید اجرا بشوند.
ج. برگه های سیمان صاف و آزبست
ابعاد برگه های سیمانی و همچنین آزبست معمولا در اندازه های 60*100 و یا 125 تهیه می شوند, این ابعاد بر مبنای موارد استاتیکی اندازه های برگه هایی که قرار است بکار برده شود و همچنین اندازه های برگه های سمانی و آزبستی در نظر گرفته می شوند.
با استفاده از یک سازه مستحکم از چوب های روزسی که به شکل شبکه ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و به نحوه سپری فولادی و یا سپری و بصورت تو پر یا خالی تهیه شده اند می توان برگه ها را نصب کرد. بر کناره ها نیز می توانید بجای استفاده از بخش های سپری از گیره یا نبشی ساخته شده از همان مواد استفاده کنید. سپس برگه ها را روی مکان های مورد نظر گذاشته و آن ها را به محکی ببندید, حال می توانید در هر سی سانتیمتر 1 پیچ خودکار و یا هر نوع پیچ و گیره دیگر استفاده کرد ( با توجه به نوع و جنس پوفیل بکار رفته ). تعداد و اندازه گیره ها نیز با انجام محاسبه ها لازم بدست می آشند.
چ. آکوستیک
آکوستیک به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود: نسوز و معمولی
نسوز, پروفیل آلومینیومی برای ساخت بخش ها باردار چه اصلی و چه فرعی در زمینه آکوستیک نسوز استفاده می شود. در هر دو نوع آکوستیک بهتر است که در هر یک مترمربع از دست کم سه آویز استفاده شود.
معمولی, برای بخش های باردار افقی از چوی روسی و یا چوب های مشابه استفاده می شود و برای بخش های باردار اصلی نیز می شود از چهارتراش های چوبی و یا پروفیل ها ساخته شده از جنس فولاد استفاده کرد. از چسب و میخ برای اتصال آکوستیک ها نیز می توان استفاده کرد. بهتر است که در کناره های سقف بکار رفته از نبشی آلومینیومی استفاده شود.
توجه نکات ردیف ها 1-2-3 اهمیت دارد.
مدل های موجود از سقف ها کاذب: آکوستیک – سقف کاذب دارای اندود و رابیس – آلومینیومی – چوبی – ساخته شده با تکه ها گچی پیش ساخته
نوع اول: همانطور که می دانید آکوستیک یک عایق صدا می باشد که از موادی ساخته می شود که از انتشار صدا جلوگیری می کنند به همین دلیل از این سقف ها در محیط هایی مانند سالن های سینما و.. بکار می رود.
نوع دوم: رابیس یک برگه از جنس فولاد شبکه بندی شده است که توسط سیم آرماتور بندی یا سیم های دیگر به شکل دو لایه به بخش فرعی وصل می شود. سقف های کاذب دارای اندود و رابیس معروف ترین نوع سقف کاذب می باشند. دلیل استفاده از رابیس این است که می تواند بیشتر ملات ها را به خود بگیرد و دراز مدت نیز ترک برنمی دارد. از رابیس برای چسبیدن بهتر اندود به کانال ها کولر و سایر بخش ها نیز استفاده می شود. رابیس از جنس برگه گالوانیزه و دو مدل سطحی و برجسته ساخته می شود. از مدل برجسته برای دهانه ها بزرگتر استفاده مشود.
جهت جلوگیری از افزایش و تشدید صوت می تواند از پلاک ها گچی و چوبی, پارچه ها چین دار, برگه ها فشرده شده مقوایی سفید دارای سوراخ(در بازار به نام آکوستیک معروف می باشد) که توسط میخ و یا درخت فلزی به شکل زبانه و یا کام به زیر ساختار چوبی وصل می شوند. در مکان هایی مثل اتودیو بهتر است از علاوه بر برگه ها آکوستیک از برگه آلومینیوم همراه با پشم شیشه نیز استفاده شود.
نوع سوم: تمامی قطعات از فولاد گالوانیزه همراه با روکش آلومینیوم ساخته می شوند که معمولا با پشم شیشه پشت آن را می پوشانند.
نوع چهارم: سازه و زیر ساخت فرعی این نوع سقف را چوب و بخش اصلی را چهارتراش چوبی و یا فولاد تشکیل می دهد. لمبه ها چوبی نیز از چوب روسی و سایر چوب های مشابه تهیه می شوند. باید قبل از کوبیدن لمبه ها کناره های سقف را با چهارتراش تراز و کلاف کشی کرد.
نوع پنجم: بخش ها گچی را می توان برروی زیر ساخت های چوبی بوسیله میخ و پیچ قرار داد. تمامی بخش ها از آلومینیوم ساخته می شند.
مزیت های سقف کاذب گچی عبارتند از:
- سبک بودن: سقفهای نمایان در اندازه 2*62/5*62/5 سانتی متر با وزنی معادل 13 کیلوگرم در هر متر مربع می باشند. و سقفهای پنهان دارای اندازه 3*62/5*62/5 سانتیمتر و با وزنی 18 کیلوگرم در یک متر مربع هستند.
- قابلیت نصب آسان و سریع: به علت وجود اتصالات آلومینیومی و همچنین سیستم پیش ساخته این محصول را می توان با سرعت بالا و به سادگی نصب کرد.
- ایجاد طرحهای متفاوت به آسانی.
- بسیار مقاوم در برابر حریق و همچنین ایجاد دود نخواهد کرد.
- قطعاتش قابلیت تعویض دارند.
- قابلیت رنگ کاری با پرداخت بسیار جزئی.
- ثابت بودن رنگ: می تواند برای سالهای زیادی حتی در برابر نور خورشید ثبات رنگ خویش را حذف کند.
- انعطاف پذیری در برابر ضربه: به دلیل وجود توریهای پلاستیکی در سقفهای نمایان و همچنین فیبرهای صنعتی در سقفهای پنهان ،می توانند در برابر ضربات احتمالی از خود مقاومت نشان بدهند.
- عایق صدا: به دلیل ساختار خاصی که دارند برای سالنها و محیطهای عمومی و حتی بناهای مسکونی مناسب می باشند.
- تهویه هوا: این سقفها می توانند رطوبت و همچنین حرارت را برای ایجاد محیطی مطلوب برای زندگی تنظیم کنند.
- سازگاری با محیط زیست: این سقفها دارای مواد آلاینده برای محیط زیست نمی باشند.
_سقفهای کاذب ترکیبی
_سقفهای کاذب پلاستیکی و فایبرگلاس
_سقفهای کاذب دارای رقهای آزبست سیمان
_سقفهای کاذب با ورقهای کانتکس یا نی فشرده
سقف کاذب ترکیبی: اجرا نمودن چند نوع از سقفهای کاذب در کنار یکدیگر به عنوان طرح هندسی منظم یا نامنظم به همراه ایجاد اختلاف سطح و شکست را سقف کاذب ترکیبی می نامند. برای اینکه این چنین سقفی را اجرا نماییم لازم است که طرحی مناسب به همراه سازه های سقف کاذب دردست داشته باشیم. در این نوع سقفها وجود نورپردازی با انواع چراغهای توکار اهمیت زیادی دارد که می تواند به طرحهای ندسی و همچنین رنگ آمیزی جلوه منحصر به فردی ببخشد. عموما قبل از اجرا کردن چنین سقفهای زیر سازیهای مناسبی را انجام می دهند که همراه آهنکشی و یا فاقد آهنکشی می باشد که البته در هر یک از این صورتها محاسبه های فنی باید صورت پذیرد.
اکثر این سقفها نسبت به سقفهای معمولی هزینه بیشتری بر می دارند. به علت عواملی همچون زیر سازه و سازه و همچنین سازهای مرطبت به سقف و سازه های آهنی در هنگام اجرا زمان زیادی تلف خواهد شد. که به همین دلیل در مقایسه با سقفهای دیگر از لحاظ زمانبندی متفاوت می باشد. معمولا سقفهای کاذب ترکیبی را در مکانهای بزرگی که مساحت مد نظر یکپارچه باشد و پراکندگی موجود نباشد در واقع دیوار و یا هر عامل جدا کنند دیگری نباشد اجرا می نمایند زیرا م تواند زیبایی بیشتری را نمایان کند. معمولا در مواردی که مساحت کم می باشد مانند سرویسها آهنکشی پشت سقف صورت نمی پذیرد.
اگر سقفهای کاذب را با اختلاف سطح و همچنین رنگهای قرینه اجرا نماییم می تواند زیبایی خاصی را به نمایش در آورد. سقفهای کاذب گریلیوم در رده سقفهای کاذب دکوراتیو قرار دارد و در این بین نیز دارای ویژگیهای زیادی می باشد این سقفها را بوسیله آهن ،آلومینیوم و یا ورقهای آلیاژی که قیمت بیشتر دارند می سازند.
به سقفها گریلیوم سقفهای باز نیز گفته می شود. که پاسخ آن در کار پایان یافته شده می باشد. چیزی که در پایان نصب سقف دیده می شود اینست که خانه های مستطیل و مربع شکل در کنار یکدیگر به شکل پیوسته قرار گرفته اند. که در داخل و یا پشت آن هیچگونه پوششی قرار نگرفته است و تاسیسات کار شده به خوبی نمایان می باشند. سقفهای کاذب گریلیومی را از ورقهایی با قطر 0.4 تا 1 میلیمتر می سازند. بعد از تولید گریلیوم آن را توسط رنگ پودری یا مایع رنگ کرده و سپس برای خشک شدن در کوره قرار می دهند. هنگام نصب کردن قطعات تولیدی را روی یکدیگر مونتاژ می نمایند و بعد در کاریرهایی که با قطعات یک شکل می باشند و اندازه دو برابر دارند قرار می دهند و در سطح بصورت طراز اجرا می گردد.
سقف کاذب گریلیوم مزیتی که دارد اینست که در نمای آخر کار هیچ یک از متعلقات سقف البته بز چراغها دیده نمی شوند زیرا می شود آنها را در پشت سقف کار کرد مانند کانالها ،دریچه ها ،دتکتورها و دیگر چیزها.
سقفهای کاذب گریلیوم را عمدتا به شکابل فردی و یا ترکیبی با دیگر سقفها اجرا می نمایند. در سقفهای گریلیوم مانند دیگر سقفها زیر سازی بصورت آویزیانی ،با زنجیر و سیم مفتولی می باشد.
سقف کاذب تایل با گیره ها نمایان
این نوع از سقف ها کاذب در بین بهترین سقف های کاذب جای دارند. بخش هایی که بصورت آماده که همان نگهدارنده ها می باشند دارای نام های مینرال, کلیک, مشبک و آرمسترانگی می باشند. نوع سقف کاذب براساس نوع ماده سازنده تعیین می شود. ماده سازنده را صاحب کار سفارش می دهد اما اندازه طول و عرض سقف را باید بگونه ای انتخاب نمود که مضربی از عدد 60cm باشد. ماده تشکیل دهنده سقف می تواند گچ, چوب, پلاستیک گلاس, آلومینیوم, الیاف فشرده شده و… باشد.
بهترین روش نصب برای این نوع از سقف کاذب استفاده از گیره ها مفتول گالوانیزه می باشد. در رابطه با گیره ها آلومینیومی نیز با کمی تفاوت می تواند به همین شکل قابل نصب می باشد و بطور کلی می توان ایگونه به این موضوع اشاره کرد که روی آن هیچ خط یا شیاری و حتی زبانه ای قرار ندارد و گیره ها به اندازه های مشخصی ( معمولا 6 یا 5 و یا حتی کمتر ) ساخته می شود و سپس به رنگ مورد نظر درآورده می شوند و سپس به محل نصب سقف کاذب برده می شود و در آن جا هم به اندازه های دلخواه برش زده شده و نصب می گردند. یکی از مزیت های عمده گیره ها آلومینیومی تنوع فراوان در شکل و همچنین رنگ آن ها می باشد.
اگر قصد دارید که این نوع از سقف ها را با فاصله خیلی زیاد از سطح زمین نصب کنید پیشنهاد می شود که از پروفیل هایی از جنس آهن استفاده کنید. شرایطی مانند ارتفاع فضای پشت سقف کاذب و یا فاصله تا کف زمین و … تاثیرگذاری بسیار زیادی دارند. البته توجه داشته باشید که برای ماده های سنگین بهتر است از زیر ساخته های مجزا استفاده کنید. امروزه این نوع از سقف های کاذب در ایران از محبوب ترین ها به شمار می آیند.
سقف کاذب نوع لوکسالون f150
این نوع از سقف های کاذب را می توان به 3 شکل استفاده کرد: الف- به تنهایی ب- برای نما (هم داخلی و هم خارجی) پ- در سقف ها ترکیبی. این نوع از سقف ها در دو نوع پانچ دار و بدون پانچ تهیه می شوند.
این نوع از سقف های کاذب بسیار مستحکم, ساده و با درزبندی مناسب ساخته می شوند. این نوع از سقف ها کاذب دارای پوشش بسیار خاص و کاملی می باشند. این سقف ها معمولا در رول فرم هایی با عرض 15cm تهیه می شود, طول آن ها نیز بسته به نوع کار مشخص می شود. برای نصب این نوع از سقف های کاذب باید آن ها را آویزان نمود برای انجام این کار باید از تسمه یا ساپورت مفتولی و یا حتی در بعضی از موارد زیر ساخت آهنی استفاده نمود.
ماده سازنده سقف می تواند برگه های رنگی و یا حتی آلومینیومی باشد.از نظر قطر این نوع از سقف ها کاذب نیز می توان گفت که در بیشتر موارد در حدود 0.5 و 0.6 و 0.7 میلی متری تولید می شوند.
اگر این سقف کاذب به تنهایی نصب شود (حالت الف) معمولا دستایبی به پشت سقف از بین می رود اما اگر لازم باشد که راهی برای بازدید و دسترسی به آن جا موجود باشد می توان از قبل در انتخاب طرح و نوع کار اجرایی به آن توجه نمود. برای قرار دادن اجزا سقف کاذب راه های متنوع و فراوانی موجود می باشد.
سقف کاذب اسپیس فریم
این نوع از سقف های کاذب دارای شکل هرمی هستند وبه همین دلیل زیبایی خاص و ویژه ای را به محیط می بخشد بگونه ای که سر هرم به سمت پایین و گوشه های هرم به سمت بالا قرار گیرد. می توان این سقف ها را برروی یک دیگر (چند طبقه) قرار داد. از آلومینیوم نیز برای ساخت ضلع آن استفاده می شود و در طرف هرم نیز را طوری زده تا اتصال آن ها به یگدیگر امکان پذیر شود. سطح مورد نظر ما را این هرم ها که در گنار یکدیگر چیده شده اند تشکیل می دهند. این سقف از سقف های پوشش دهنده و دکوراتیو می باشد.
سقف کاذب دامپا
از نظر ظاهر بصورت رول و در دو نوع پانچ دار و ساده تهیه می شوند. اندازه ها ظاهری این سقف ها بجز طول آن همیشه ثابت بوده است چون طول آن ها بسته به سفارش مشخص می شوند. زیر ساخت آن نیز از برگه گالوانیزه می باشد. این سقف بصورت آویزان نصب می شود و از زیر به سقف متصل می شود. رنگ آمیزی نیز الوان می باشد. از ویژگی های این نوع سقف کاذب این است که می توان آن را در بخش های قوس دار و یا زاویه دار نصب کرد و در کل موارد استفاده از آن در ساختمان ها بسیار متفاوت می باشد. قابلیت نصب و جاگذاری بخش های سقف کاذب در این سقف ها از ویژگی های دیگر این نوع سقف ها می باشد.
ممنون از اطلاعات خوبتون
خواهش میکنم برای دریافت اطلاعات بیشتر 09126155994 تماس بگیرید